ازخودبیگانگی معاصر: نگاهی به کتاب «جامعه مصرفی» ژان بودریار

جامعه مصرفی اثری است از ژان بودریار جامعه‌شناس فرانسوی که در آن به گفته خودش به بررسی اسطوره مصرف می‌پردازد. بودریار مصرف را تنها عمل تهیه کردن، خوردن و هضم کردن نمی‌داند. او از مصرف به عنوان یک اسطوره یاد می‌کند که همانند سایر اسطوره‌ها حامل یک گفتمان کامل است و جامعه خود را با آن توصیف می‌کند.

بیشتر بخوانید

عشق در زمانه‌ی تهدیدها؛ معرفی کتاب «در ستایش عشق»

آلن بدیو، نئومارکسیست فرانسوی که بیشتر بخاطر نظرات انتقادی‌اش نسبت به پست‌مدرنیسم شناخته می‌شود، در این کتاب تلاش کرده است تفسیری تازه از عشق ارائه دهد.

بیشتر بخوانید

تاتار خندان، حبسیۀ معاصر؛ به‌مناسبت سالگرد درگذشت غلامحسین ساعدی

تاتار خندان را ساعدی سال 53 در حالی که در زندان ساواک بود نوشت. همان زندانی که به گفتۀ شاملو و دیگران، ساعدی پس از آزاد شدن از آن دیگر آن آدم قبلی نشد و انگار که خلاقیتش پژمرد، خشکید و پرپر شد.

بیشتر بخوانید

برای آشنایی با اساطیر جهان چه کتاب‌هایی بخوانیم؟ | اینفوگرافی

شناخت اساطیر علاوه بر اینکه به ما کمک می‌کند تا با جهان‌بینی گذشتگان‌مان آشنا شویم، در جهان کنونی نیز می‌تواند کارکردهایی حتی در زندگی روزمره‌مان داشته باشد. در این اینفوگرافی ۸ کتاب پیشنهادی داستانابلاگ به همراه توضیحی مختصر برای کسانی که می‌خواهند با اسطوره‌های نقاط مختلف جهان آشنا شوند و اطلاعات کامل‌تری درباره‌ی آن‌ها داشته باشند، به نمایش گذاشته شده است.

بیشتر بخوانید

اساطیر زنده‌اند؟ مروری بر کتاب «قدرت اسطوره»

جوزف کمبل در کتاب «قدرت اسطوره» به معانی و خاستگاه‌های تمام انواع اسطوره‌ها می‌پردازد. او با مقایسهٔ اساطیر فرهنگ‌های مختلف نشان می‌دهد که اساطیر در فهم برخی بخش‌های جهان‌شمول زندگی مثل عشق و مرگ به ما کمک می‌کنند.

بیشتر بخوانید

خوانشی از کتاب «اسطوره، امروز» اثر رولان بارت

رولان بارت (1915-1980) نظریه‌پرداز فرانسوی است که آثارش جامعه‌شناسی نشانه‌ها، نمادها و بازنمایی‌های جمعی را به بحث می‌گذارد. بارت در کتاب «اسطوره، امروز» به بررسی نشانه‌شناختی ابژه‌های فرهنگ عامه می‌پردازد، ابژه‌هایی مانند استیک و چیپس، کُشتی و حتی صابون و پودر شستشو که در میان فرانسویان شناخته شده‌اند.

بیشتر بخوانید

رولان بارت و اسطوره‌ی امروز

بارت معتقد است اسطوره‌ها فقط فرآورده‌های جامعه‌های ابتدائی و کهن نیستند، ذهنیت جوامع امروزی نیز توانایی حیرت‌انگیزی در ساختن اسطوره از رویدادهای روزمره‌ی سیاسی و اجتماعی و هنری و ورزشی و غیره دارد.

بیشتر بخوانید

داستانابلاگ

مجلۀ اینترنتی مجموعۀ داستانا، کار خود را از بهار 1400 آغاز کرد. اطلاعات بیشتر را در اینجا بخوانید.

تماس با ما

021-66945638

dastanabooks@gmail.com

داستانابلاگ در شبکه‌های اجتماعی

[ اگر می‌خواهید از مطالب ما در جای دیگری استفاده کنید لطفاً از پیش به ما اطلاع بدهید ]

تمامی حقوق برای مجموعۀ داستانا محفوظ است.